Të Infektuar: 10419

Të Shëruar: 6058

Të Vdekur: 341

Veterani i UÇK-së e hedh shtëpinë në pazar, synon emigrimin

8:04 | 6 Shkurt 2015

Migrimi legal, i pasigurt, i kushtueshëm dhe dëmtues i imazhit të vendit në botë

Kur ishte rreshtuar në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në vitin 1998, 18 vjeçari i atëhershëm Faik Zogaj, nuk e kishte imagjinuar se do të vijë koha që vendin për të cilin luftoi për ta çliruar, do të kërkonte ta lëshonte në mënyrë vullnetare.

Ja ku është tani ai, 16 vjet më vonë.

Shtëpia e tij bashkë me truallin prej 30 ari është në pazar me një çmim shumë të ulët, shkruan kallxo.com.

E paratë që ai pret t’i marrë nga një blerës potencial e kanë një destinacion: financimin e rrugës së ikjes nga Kosova për të, gruan dhe gjashtë fëmijët.

“Kështu kam ardhur në përfundim me shit këtu me ka krejt, qit shtëpinë një katëshe, brenda është e rregulluar me ka krejt, për 15 000 euro e jap veç me dal”, thotë Zogaj.

Mijëra kosovarë ia kanë mësyrë migrimit, nëpërmjet Serbisë dhe Hungarisë duke shfrytëzuar rrugë ilegale në kërkim të një jete më të mirë.