Vajza e vogël kërcen me vëllain e saj dhe pushton mediat sociale: hapat e saj janë fantastik

14:22 | 5 Tetor 2018

Cumbia është një vallëzim me origjinë nga Kolumbia: ajo lindi brenda ngjarjeve që lidhen me pushtimin spanjoll, që filloi në 1538 me shkatërrimin e popullsisë Chibcha.

Cumbia është praktikuar edhe në Peru, Argjentinë dhe Kili – kërcimtarë përballen me çifte pa kontakt të drejtpërdrejtë, duke avancuar dhe mbështetur së bashku.

Cumbia është vallëzim në një rreth që burrat dhe gratë e zeza bënin zbathur në rërë, pranë detit, rreth një zjarri të madh. Mendohet se ky vallëzim ka një origjinë afrikane, transmeton lajmi.net.

Këto premisa janë një domosdoshmëri për të shijuar vallëzimin e një vajze me një partner shumë më me përvojë, i cili në pak më shumë se një vit ka mbledhur mbi 9.2 milion shikime në Facebook.

Vallëzimi u nda në faqen e Marcelo Tinelli me këtë titull: “A është kjo video e përshpejtuar? Impresionuese si ky vëlla dhe kjo motër kërcejnë cumbian. /Lajmi.net/

La ciumba santafesina është një stil i cumbia i lindur në Santa Fe, Argjentinë. Ai e ka kitarë si instrument muzikor (edhe pse në videon e tekstit ne kryesisht dëgjojmë fizarmonikë) dhe tekstet janë thjesht romantike.