Ushqimet që zbusin dhimbjet menstruale

Me ushqim ne potencialisht mund të zbusim dhimbjet menstruale dhe të rregullojmë ekuilibrin duke lokalizuar zonat e dhimbjeve. Këto ushqime ndahen në disa kategori, lexoni më poshtë se cilat janë ato.

Lifestyle

15/08/2014 20:14

Ushqimet të cilat na ndihmojnë në dhimbjet menstruale janë ato ushqime që edhe ndryshe quhen “ushqime të rënda” të cilat kanë përbërje hekuri, zinku apo bakri, pa harruar kalciumin dhe magnezin.

Këto përbërës të domosdoshëm gjënden në fruta dhe perime kryesisht. Këtu duhen përmëndur: bajamet, kikirikët dhe kakao, pa harruar edhe bimët e gjelbra si arra dhe bananja.

Poashtu trupi ynë në raste të tilla ka nevojë dhe për vitamina B, E, C, dhe D, të cilat i gjejmë në çdo frut dhe perime. Me konsumimin e këtyre ishqimeve nuk do ta ndjejmë më dhimbjen menstuale dhe çdo gjë do jetë më e lehtë.