Ushqimet që s’mund të refuzohen

Kompanitë e shumta shpenzojnë mijëra e mijëra para për ta bërë marketingut sa më atraktiv që të përdoren këto lloje të ushqimit. New York Times ka shkruar një raport që çipsat i prodhojnë aq të mira dhe të shijshme sa nuk mund t’u rezistoni në asnjë mënyrë. Shumë befasuese, por kripa dhe sheqeri janë përbërësit…

Lifestyle

18/10/2013 11:46

Kompanitë e shumta shpenzojnë mijëra e mijëra para për ta bërë marketingut sa më atraktiv që të përdoren këto lloje të ushqimit. New York Times ka shkruar një raport që çipsat i prodhojnë aq të mira dhe të shijshme sa nuk mund t’u rezistoni në asnjë mënyrë.

Shumë befasuese, por kripa dhe sheqeri janë përbërësit kryesorë. Kripa në Doritos e jep shijen e përgjithshme që e dërgon në tru dhe e bën aq të mirë.

A ju duken këto ushqime shumë të varura për ju?

Një hulumtues i ushqimit, profesor në Universitetin e New York’ut, ka thënë se nuk duhet të jetë ndonjë dallimi i madh nëse keni dëshirë për ushqimin dhe nëse jeni i varur nga ai.

Kompanitë prodhojnë ushqime të cilat klientët duan për t’i ngrënë.

Por, a është dëshira e njëjtë si ajo e varura?

Kjo nuk mund të jetë një gjë e saktë, vetëm thuhet se këto lloj të ushqimeve janë njëjtë si të jeni i varur nga droga, alkooli,cigarja, por kuptohet që asnjëherë nuk e kanë efektin e njëjtë.