Të Infektuar: 3508

Të Shëruar: 1902

Të Vdekur: 75

Ushqimet që ju bëjnë të dukeni më të vjetër

18:58 | 5 Shkurt 2015

Çfarëdo që hani ka efekt në lëkurën tuaj – për mirë ose për keq.

Përderisa disa ushqime nuk mund të ju vjetërsojnë brenda natës, një dietë vazhdimisht e varfër mund të përshpejtojë procesin e plakjes së lëkurës tuaj me kalimin e kohës.

Këtu janë disa ushqime të cilat duhet t’i konsumoni në mënyrë të moderuar për tu dukur më të ri.

Sheqerkat
Mbingarkesa me sheqer mund të nisë një proces të quajtur glikaton. Kur ju hani më shumë sheqer se sa qelizat mund të procesojnë, molekulat e tepërta të sheqerit kombinohen me proteina, duke krijuar ‘produkte të avancuara të glikatonit, thotë Dr.Ostad. Në fund të fundit, kjo do të dëmtojë kolagjenin e lëkurës tuaj (proteina e cila e mban lëkurën të re).

Alkooli
Një mëlçi e shëndetshme do të thotë një lëkurë e shëndetshme. “Kur mëlçia juaj nuk funksionon mirë, toksina që potencialisht mund të ndikojë në lëkurë dëbohet natyrisht në lëkurën tuaj”, thotë Dr.Ostad. “Por në qoftë se toksina nuk largohet nga mëlçia juaj, lëkura juaj mund të zhvillojë një sërë çështjesh, si akne dhe rrudha. Për ta ndaluar këtë, duhet ta evitoni alkoolin, pasi që ai është dehidratues dhe është i keq për gjumin tuaj, transmeton Lajmi.net.

Mishi i djegur
A e keni djegur mishin të cilin keni qenë duke e përgatitur dhe ka marrë shkrumb të zi? Mos e konsumoni, sepse mund të ketë hidrokarbure pro-inflamatore, të cilat paraqesin një problem pasi që inflamacioni prishë kolagjenin në lëkurën tuaj, shpjegon Dr.Ostad. Ju nuk duhet domosdoshmërisht që ta lëni atë të pjekët shumë dhe të marrë shkrumb të zi, por ta piqni mirë dhe më pas ta pastroni grilën tuaj të mishit.

Ushqimet e kripura
Ju mund të mos gatuani me kripë, por kjo nuk ju garanton se marrja e kripës është e ulët. “Shumë ushqime të konservuara janë të ruajtura me natrium, e cila mund të bëjë që ju të keni një pamje të fryrë”, thotë Rnaella Hirsch, nga Shoqëria Amerikane dermatologjisë kozmetike dhe estetike.

Ushqimet që ju bëjnë të dukeni më të vjetër

19:19 | 30 Dhjetor 2014

Ka një arsye pse lëkura juaj duket më e vjetër pas disa muajve me shumë festa apo pas shumë ditëve me diell në plazh. Por, çfarëdo që hani ka efekt në lëkurën tuaj – për mirë ose për keq.

Përderisa disa ushqime nuk mund të ju vjetërsojnë brenda natës, një dietë vazhdimisht e varfër mund të përshpejtojë procesin e plakjes së lëkurës tuaj me kalimin e kohës.

Këtu janë disa ushqime të cilat duhet t’i konsumoni në mënyrë të moderuar për tu dukur më të ri.

Sheqerkat
Mbingarkesa me sheqer mund të nisë një proces të quajtur glikaton. Kur ju hani më shumë sheqer se sa qelizat mund të procesojnë, molekulat e tepërta të sheqerit kombinohen me proteina, duke krijuar ‘produkte të avancuara të glikatonit, thotë Dr.Ostad. Në fund të fundit, kjo do të dëmtojë kolagjenin e lëkurës tuaj (proteina e cila e mban lëkurën të re).

Alkooli
Një mëlçi e shëndetshme do të thotë një lëkurë e shëndetshme. “Kur mëlçia juaj nuk funksionon mirë, toksina që potencialisht mund të ndikojë në lëkurë dëbohet natyrisht në lëkurën tuaj”, thotë Dr.Ostad. “Por në qoftë se toksina nuk largohet nga mëlçia juaj, lëkura juaj mund të zhvillojë një sërë çështjesh, si akne dhe rrudha. Për ta ndaluar këtë, duhet ta evitoni alkoolin, pasi që ai është dehidratues dhe është i keq për gjumin tuaj, transmeton Lajmi.net.

Mishi i djegur
A e keni djegur mishin të cilin keni qenë duke e përgatitur dhe ka marrë shkrumb të zi? Mos e konsumoni, sepse mund të ketë hidrokarbure pro-inflamatore, të cilat paraqesin një problem pasi që inflamacioni prishë kolagjenin në lëkurën tuaj, shpjegon Dr.Ostad. Ju nuk duhet domosdoshmërisht që ta lëni atë të pjekët shumë dhe të marrë shkrumb të zi, por ta piqni mirë dhe më pas ta pastroni grilën tuaj të mishit.

Ushqimet e kripura
Ju mund të mos gatuani me kripë, por kjo nuk ju garanton se marrja e kripës është e ulët. “Shumë ushqime të konservuara janë të ruajtura me natrium, e cila mund të bëjë që ju të keni një pamje të fryrë”, thotë Rnaella Hirsch, nga Shoqëria Amerikane dermatologjisë kozmetike dhe estetike.