Ushqimet organike

Në bisedimet lidhur me çmimin dhe përfitimet, disa studimet kanë deklaruar se ushqimet e shëndetshme dukshëm janë më të shtrenjta në treg se të zakonshmet. Këtu mund t’i gjeni disa të tilla që duhet t’i keni në shportën tuaj të gjerave të përzgjedhura në supermarket sot. Patatet: Kur vendosni se cilat ushqime organike t’i blini,…

Lifestyle

14/10/2013 10:53

Në bisedimet lidhur me çmimin dhe përfitimet, disa studimet kanë deklaruar se ushqimet e shëndetshme dukshëm janë më të shtrenjta në treg se të zakonshmet.

Këtu mund t’i gjeni disa të tilla që duhet t’i keni në shportën tuaj të gjerave të përzgjedhura në supermarket sot.

Patatet: Kur vendosni se cilat ushqime organike t’i blini, gjithmonë orientohuni tek patatet. Më konvencionalisht përmbajnë pesticide të larta ne mesin e të gjithave ushqimeve, edhe pasi t’i piqni.

Mishi: Fermerët organikë përpiqen që të shkojnë me sjelljen natyrore të kafshëve dhe të lejojnë qasje në mjedisin e jashtëm. Pasi kafshët janë rritur konvcencionalisht duke ngrënë mish, kanë rritjen e hormoneve të ngrënies, ku zakonisht ne këto i kemi ne hamburgerët tanë dhe në gjëra tjera të përbëra me mish.

Qumështi: Është produkt që duhet ta keni me vete çdoherë përderisa bëni blerjet e ditës. Parandalon shumë sëmundje dhe ushqen eshtrat gjithmonë.

Mollët: Molla është pema më e shëndetshme, parandalon kancerin dhe sëmundjet e zemrës. Gjithmonë vendosin të parat në listën e frutave që doni t’i blini.

Sallata e gjelbër dhe spinaqi: Ofrojnë shumë pak kalori dhe janë të përbëra me më shumë se 20 lloje të pesticideve, kudo që i përzieni, qoftë në sallata të ndryshme ose edhe në omlet.

Pjeshkat: Pjeshkat janë më të shëndetshmet sesa mendoni. Lëkura e pjeshkës ka shumë pesticide. Dhe kurrë mos i humbni farat, sepse në to ekziston lloji i vitaminës që e mund kancerin.