Të Infektuar: 1032

Të Shëruar: 789

Të Vdekur: 29

Urime ditëlindjen, kasetë!

17:26 | 13 Shtator 2013

Kaseta

Kaseta ka bërë të mundur që në mënyrë të lehtë dhe të lirë të kapen momentet në kohë, por gjithashtu e ka formësuar industrinë muzikore, pop-kulturën, politikën dhe mënyrën në të cilën jetojmë sot.

Sot, kompania Philips, krijuesja e teknologjisë Compact Cassette, feston 50 vjetorin e lindjes së kasetës.

Të pakta janë zbulimet e shekullit 20 të cilat kanë pasur rëndësi kaq të madhe kulturore.

Kaseta ka bërë të mundur që në mënyrë të lehtë dhe të lirë të kapen momentet në kohë, por gjithashtu e ka formësuar industrinë muzikore, pop-kulturën, politikën dhe mënyrën në të cilën jetojmë sot.

Revista TIME e definuar kasetën kësisoj: “Ajo që tash duket relikt, dikur ishte revolucion”.