Universitetet me të shtrenjta në botë

Përderisa në disa vende të Evropës shkollimi është pa para, shkollimi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kushton shumë. Disa nga universitetet e tyre kanë çmime marramendëse, shkruan Bussnies Inisder, transmeton lajmi.net.

Fun

13/08/2015 23:02

Për një vit në disa nga këto universitete, një student paguan mbi 60 mijë dollar.

Shikoni më poshtë listën e universiteteve dhe koston që një student paguan për të studiuar në to. Shuma është llogaritur në bazë të asaj se sa një student shpenzon brenda një viti për pagesën universitare dhe akomodimin. (lajmi.net)

ARKANSAS: Hendrix College — $52,170

CALIFORNIA: Harvey Mudd College — $67,255

COLORADO: Colorado College — $60,211

CONNECTICUT: Trinity College — $63,970

FLORIDA: University of Miami — $58,632

GEORGIA: Emory University — $59,444

HAWAII: University of Hawaii at Manoa — $45,394

ILLINOIS: University of Chicago — $64,965

INDIANA: University of Notre Dame — $61,775

IOWA: Grinnell College — $58,398

LOUISIANA: Tulane University — $62,822

MAINE: Bates College — $62,540

MARYLAND: Johns Hopkins University — $63,750

MASSACHUSETTS: Bard College at Simon’s Rock — $64,519

MICHIGAN: University of Michigan — $54,030

MINNESOTA: Carleton College — $62,046

MISSOURI: Washington University in St. Louis — $63,373

NEW HAMPSHIRE: Dartmouth College — $64,134

NEW JERSEY: Stevens Institute of Technology — $62,566

NEW MEXICO: St. John’s College — $60,717

NEW YORK: Columbia University — $66,383

NORTH CAROLINA: Duke University — $64,188