Ulen pagat e menaxhmentit të Trustit, që ishin deri në 6 mijë euro

Kryetari i Komisionit për Buxhet dhe Financa, Lumir Abdixhiku ka njoftuar se kanë arritur që të zvogëlojnë pagat e menaxhmentit të Trust-it.

Lajme

25/06/2018 12:27

Ai ka thënë se sot ka pranuar njoftimin e Bordit të Trustit që konfirmon se pagat e tyre janë nivelizuar me ato të BQK-së, me kërkesë të Komisionit që udhëheq.

Abdixhiku këtë e ka bërë të ditur përmes një postimi në profilin e tij zyrtar në rrjetin social “Facebook”.

Pagat e menaxhmentit të Trust ishin 6 mijë euro, e të cilat sipas këtij komisioni ishin jo proporcionale merendon institucional në vend.

Postimi i plotë pa ndërhyrje i Abdixhikut:

Siç ju kam paralajmëruar më parë, pas iniciativës të Komisionit që udhëheq, pagat e menaxhmentit të TRUST-it përfundimisht – pas 10 viteve debat – nivelizohen me ato të BQK-së.

Sot pranova njoftimom e Bordit të Trustit që konfirmon këtë ndryshim e zvogëlim. Jam i lumtur për këtë. Kemi konsideruar vazhdimisht se pagat prej 6000 eurove ishin jo proporcionale me rendin institucional në vend dhe me nivelin ekonomik në Kosovë.

Natyrisht, do të ishte mirë që shembulli i tille të ndiqej edhe nga qeveria e institucionet tjera në vend, që fatkeqësisht, tani për tani, kanë zgjedhur rrugë krejt tjetër.