Uji për një metabolizëm më të shpejtë

Prej dietave me perime deri tek biftekat, në mesin e shumë pijeve uji është shëruesi më i mirë. Kjo është prova shkencore se uji me të vërtetë mund të ju ndihmojë në rritjen e metabolizmit. Hulumtuesit në Gjermani sugjerojnë se konsumimi i ujit rrit shkallën e djegies së kalorive. Pavarësisht nga fakti se këto dieta…

Lifestyle

09/03/2014 13:02

Prej dietave me perime deri tek biftekat, në mesin e shumë pijeve uji është shëruesi më i mirë.

Kjo është prova shkencore se uji me të vërtetë mund të ju ndihmojë në rritjen e metabolizmit. Hulumtuesit në Gjermani sugjerojnë se konsumimi i ujit rrit shkallën e djegies së kalorive.

Pavarësisht nga fakti se këto dieta që i përdorni gjatë ditës ju sugjerojnë që të pini ujë apo jo.

Në përpjekje për të përcaktuar rëndësinë e ujit në jetë, hulumtimi zbuloi shpenzimet e energjisë në mesin e 7 burrave dhe grave që ishin të shëndetshëm.

Pas pirjes së rreth 16 gotave ujë në ditë, ata kishin djegur kalori 32% më shumë se sa zakonisht.

Rritjet e djegieve të kalorive kanë ndodhur brenda dhjetë minutave pas pirjes së ujit ose maksimalisht pas 25 minutave.

Pini ujë më shumë, që të këni një metabolizëm më të shpejtë!