Televizori i ëndrrave

Zhvilluesi i sistemit të audiove dhe videove, Dolby, e ka zbuluar teknologjinë më të re për krijimin e ekraneve me shkëlqim 40 hetë superior në krahasim me televizorët LED konvencional. Ky televizor do të quhet Pulsar dhe ka një shkëlqim prej 4,000 nits, në krahasim me 100 nist sa ka një televizor normal. Ky prototip,…

Auto & Tek

11/12/2013 07:00

Zhvilluesi i sistemit të audiove dhe videove, Dolby, e ka zbuluar teknologjinë më të re për krijimin e ekraneve me shkëlqim 40 hetë superior në krahasim me televizorët LED konvencional. Ky televizor do të quhet Pulsar dhe ka një shkëlqim prej 4,000 nits, në krahasim me 100 nist sa ka një televizor normal.

Ky prototip, për momentin e ka rezolucionin Full HD, e jo 4K, siç po e përdorin prodhuesit si Samsung, Sony apo LG dhe do të dalë në treg në edicionin e ri të CES në Las Vegas, në muajin janar të vitit 2014, kur edhe pritet që gjigantët e teknologjisë t’i shfaqin produktet e tyre më të reja.