Telefonat e mençur po ndryshojnë trupin e njeriut

Sipas “O2 Mobile Life Report”, një studim i ri ka gjetur se rreth 30% e përdoruesve të telefonave të mençur kanë vënë re ndryshime fizike në trup.

Lifestyle

21/11/2016 20:01

Disa nga ndryshimet kryesore janë ndryshimet në formën e gishtërinjve, që ndodh për shkak të mbajtjes në ekran të ndjeshëm në prekje. Sipas studimit të fundit, telefonat e mençur kanë bërë një ndryshim të vogël në trupin e njeriut për pak vjet.

Dy në pesë persona thonë se presin ndryshime të mëtejshme nga përdorimi i telefonave të mençur, shkruan albeu. Ndryshim tjetër është edhe rritja e gishtit të madh të dorës, që përdoret për të funksionuar me telefon, është 15 për qind më i madh se gishti i madh i dorës së tjetër.

“Muskujt e gishtit të madh janë shumë të ndërlikuar dhe janë të vendosur në bazën e gishtit si dhe në parakrah, ndaj një rritje e aktivitetit në ‘gishtin e telefonit’ mund të forcojë muskujt dhe të fryjë këta muskuj”, ka thënë Nicola Goldsmith, terapeut i dorës.