Të mirat e domateve

Domatet kanë shumë vitamina, minerale dhe antitoksidante. Vitamina A ndihmon për të shëruar dhe riparuar qelizat e dëmtuar të lëkurës. Kjo e bën më të mirë. Këtu i gjeni disa fakte për domatet. Ndrydhni domaten bashkë më një avokado për maskë të fytyrës. Lyejeni fytyrën dhe lëreni të qëndrojë ashtu për 20 minuta. Domatja thellë…

Lifestyle

19/10/2013 11:25

Domatet kanë shumë vitamina, minerale dhe antitoksidante. Vitamina A ndihmon për të shëruar dhe riparuar qelizat e dëmtuar të lëkurës. Kjo e bën më të mirë.

Këtu i gjeni disa fakte për domatet.

Ndrydhni domaten bashkë më një avokado për maskë të fytyrës. Lyejeni fytyrën dhe lëreni të qëndrojë ashtu për 20 minuta. Domatja thellë pastron papastërtitë, ndërsa avokado rikthen lagështinë në lëkurë. Pastaj, lajeni fytyrën me ujë ta vaket dhe tereni me peshqir të butë.

Tkurr poret e mëdha: Merreni një lugë të madhe të lëngut të domates dhe hidhjani dy pika limon. Pastaj, me pambuk shpërndajeni nëpër fytyrë. Pas 10 minutave, shpërlajeni më ujë të vakët.

Zhduk aknet dhe mitiserët: Acidet në domate janë aq të fuqishme sa mund të zhdukin aknet dhe mitiserët. Vetëm praktikojeni këtë gjet çdo ditë nga 30 minuta. Bëjeni këtë pa pushim dhe do të filloni ta vëreni ndryshimin.

Për fytyrë të yndyrshme: Vitamina C dhe A, njëjtë si aminoacidet, janë të njohura për minimalizimin e vajit në lëkurë. Vetëm duhet siguruar që ta bëni pastrimin e fytyrës menjëherë pas maskës.

Kushti për t’i bërë flokët më të mira: Pasi t’i lani flokët , vendosni lëng të domates në flokë dhe mos i lani për 10 minuta. Ky kombinim do ta zhdukë zbokthin dhe i bën flokët më pak të yndyrshëm. Lajini më ujë të vakët.