Të lashtat e Lazaratit

Një ekip reporterësh i European Journal ka qenë i pari që është lejuar të hyjë në fshat dhe ka sjellë fotografi tronditëse të grave që punojnë në pikë të ditës me marihuanë.

Lajme

15/10/2013 16:38

Bujqit e fshatit malor të Lazaratit në jug të Shqipërisë korrin rreth 900 tonë kanabis në vit, me një shumë të përafërt të vlerës të tregut prej 4.5 miliardë euro – edhe pse kultivimi i kanabisit është i ipaligjshëm në këtë shtet. Fshatarët e Lazaratit e mbajnë për vete dhe i kërcënojnë me armë të huajt që hyjnë në fshat, raporton Deutche Welle.

“Gjatë shumë viteve, organet e zbatimit të ligjit kanë marrë me frikë çdo hap për ta parandaluar kultivimin e marihuanës.”

“Rrjetet kriminale nga Shqipëria dhe Italia thuhet se e kanë nën kontroll tregtinë, në shumicën e rasteve të mbrojtur nga anëtarët e drejtësisë dhe politikanët në kërmbim të shumave të majme të parave.”

Një ekip reporterësh i European Journal ka qenë i pari që është lejuar të hyjë në fshat dhe ka sjellë fotografi tronditëse të grave që punojnë në pikë të ditës me marihuanë.