Të ftohtit mund të shkaktojë fishkëllima të dhimbshme në vesh

Temperaturat dimërore mund të shkaktojnë rritjen e kockave.

Lifestyle

07/11/2017 23:01

Moti i ftohtë mund të shkaktojë fishkëllima të dhimbshme në veshët tuaj, gjë e cila mund të çojë edhe deri te humbja e dëgjimit. Temperaturat dimërore mund të shkaktojnë rritjen e kockave brenda kanalit të veshit, shkruajnë mediat britanike.

Gjendja e njohur si exostosis, mund të çojë në humbjen e dëgjimit. Ajo shkakton dhimbje të vazhdueshme në mesin e pacientëve, të cilët kanë raportuar se dëgjojnë fishkëllima të vazhdueshme në vesh. Kjo është mënyra e trupit për të mbrojtur veshët duke krijuar barrierën ndaj të ftohtit, thonë mjekët britanikë.

“Në shumë raste, moti i ftohtë mund të shkaktojë rritjen e eshtrave brenda kanalit të veshit, i njohur si ‘exostosis’”, ka thënë eksperti Roger Henderson.

Trajtimet për evitimin e gjendjes së krijuar përfshijnë ujitjen e veshit, ku një pompë elektrike shtyn ujin në kanalin e veshit dhe nxjerr dyllin jashtë.