Si të shpëtosh prej xhelozisë së sëmurë

Prej xhelozisë kanë dalë këngët më të bukura të të gjitha kohërave, por kur të duhet që çdo ditë tënden ta ndash me një xheloz, situata nuk është edhe aq e ëmbël.

Lifestyle

03/04/2018 12:14

Por ç’mund të bëni për të shpëtuar kur kjo ndjesi duket sikur do t’ju marrë shpirtin?

Mbani shënime:

1. Kujto se xhelozia në doza të vogla është shenjë e mirë

Në doza të vogla thamë. Xhelozia nuk ndodh pa arsye. Kjo tregon që atij/asaj i intereson kjo lidhje, por gjithnjë duhet të kujtoni të ruani masën. Papritur mund të shihni që çdo gjë po ju shembet para syve.

2. Kujdesuni për ndjenjat e gjithsecilit

Nëse e pranoni që xhelozia është krejtësisht natyrale, është e rëndësishme të justifikoni dhe sjelljen e tij. Kujtoni, që ju jeni përgjegjës për mënyrën se si ndihet tjetri.

3. Ulni pritshmëritë!

Mos mendoni se dini gjithçka ndodh me partnerin tuaj. Askush nuk është pronë e tjetrit dhe nuk kemi në dorë asgjë përveç vetes dhe sjelljeve tona. Kështu që përpiquni të mos e idealizoni.

4. Kujtoni që s’është fundi i botës nëse ai ju tradhton!

Ekspertët thonë se ata njerëz të cilët mendojnë se nëse i japin fund lidhjes aktuale nuk do të gjejnë diçka tjetër më të mirë, janë më të prirur të jenë xhelozë. Harrojeni këtë dhe vlerësoni veten më tepër. Ok, xhelozia i duhet një romance, por aq sa për ta bërë personin tjetër të kuptoj se ka rëndësi për ty.

Burimi: Cosmopolitan