Si e kalojnë nënat e vërteta rutinën tyre të mëngjesit

21:17 | 29 Tetor 2018

Përgatitja e fëmijëve për shkollë në mëngjes dhe përkujdesja ditore mund të jetë shumë e vështirë, të gjithë e dimë se çfarë problemi i madh është.

Kështu që unë kam vendosur të arrijë shprehitë që i përdorin mamatë e tjera që ndihmojnë për ta gjetur mënyrën më të mirë të mundshme për të arritur punën më të mirë, shkruan Kaeleigh Phillips për ‘Baby Post”.

Kam pyetur disa nëna për këshillat e tyre se si duhet të përballojnë mëngjeset dhe të më ndihmojnë të gjejë një emërtues të përbashkët: ajo është rutina. Të jesh në gjendje të krijosh një rutinë të konsiderueshme në mëngjes do t’i bëni gati fëmijët më shpejtë sepse ata do ta dinë çfarë të bëjnë, edhe nëse janë në moshë shumë të re.

”Unë kurrë nuk kam qenë e mirë në krijimin e rutinës, sepse unë jam shumë spontane nga natyra”, shpjegon Brandy. “Kështu unë pasi kam pasur fëmijë më ka marrë shumë kohë për ta zbuluar sa të rëndësishme ishin bërja e ritualeve në mëngjes dhe në mbrëmje. Çelësi kryesor është të jeni të sigurt që jeni gati për punë në mëngjes para se fëmijët tuaj të zgjohen”.

Është e vështirë të mbash një rutinë kur bëheni prindër dhe ju merr shumë gjykime dhe gabim. Unë kam testuar disa rutina të ndryshme para se ta bëjë një që më përshtatet mu dhe vajzës time.

Bëjeni një rutinë që është e përshtatshme për të gjithë dhe i ndan fëmijët tuaj të bëjnë aktivitete të ndryshme, përderisa njëri i pastron dhëmbët, tjetri i kreh flokët dhe kështu kalohet rutina. Sepse po t’i lësh të dy fëmijët t’i pastrojnë dhëmbët në kohën e njëjtë ata kurrë nuk do e bëjnë atë, vetëm do të luajnë.

Mbajeni një kohë të caktuar për mëngjeset gjatë javës, dhe do t’ju gjithmonë do të bëheni gati në kohën e caktuar.

Pozitiviteti në mëngjes është një nga mënyrat më të mira për ta filluar ditën me fëmijët tuaj dhe krijon një moment të lumtur së bashku në mes të rrëmujës.

Një tjetër çelës i rëndësishëm për rutinën e mëngjesit është t’i bëni gati gjërat që ju duhen në mbrëmje për tu bërë gati në mëngjes nëse nuk jeni persona të mëngjesit, thotë Brandy.