Shteti shembull në luftimin e pandemisë, 200 ditë pa asnjë rast të ri me COVID-19

Tajvani ka bilanc jashtëzakonisht pozitiv me COVID-19 në periudhën e fundit.

Bota

29/10/2020 11:10

Tajvani festoi sot 200 ditë pa asnjë rast të vetëm të transmetuar local me COVID-19, raporton Reuters, transmeton lajmi.net.

Pavarësisht se ishte tepër afër Kinës dhe me vëllime të larta udhëtimesh dhe tregtie, Tajvani ka regjistruar vetëm 550 raste dhe shtatë vdekje deri më tani këtë vit. Që nga janari nuk ka parë më shumë se 30 raste ditore, dhe shumica janë importuar.

Ekspertët vlerësojnë përgjigjen shumë të hershme të Tajvanit si një faktor kryesor në atë që ka një nga përgjigjet më të suksesshme të botës ndaj shpërthimit. /Lajmi.net/