Shpëtim Selmani fiton çmimin e BE-së për Letërsi

16:36 | 19 Maj 2020

Autori kosovar, Shpëtim Selmani, e ka fituar çmimin e Bashkimit Evropian për letërsi.

Shpëtim Selmani ka fituar në edicionin e dymbëdhjetë të ndarjes së çmimeve të BE-së për letërsi, shkruan lajmi.net.

Çmimi i Bashkimit Evropian për Letërsi (EUPL) njeh shkrimtarët nga e gjithë Evropa dhe përfshin 31 vende, që marrin pjesë në këtë program.

“Rrëfimi fillon kur narratori reflekton në rutinën e tij të përditshme dhe vazhdon së bashku me të duke menduar për një larmi temash nga e zakonshmja, e botshmja dhe shpirtërorja, duke prekur fragmente nga e kaluara dhe e tashmja, dhe për çështje të pasojave lokale dhe globale. Më vonë, narratori ndërton monologjet e tij të brendshme me një fokus në të dashurin e tij dhe shtatzëninë e saj, dhe ai demonstron transformimin e tij ndërsa përgatitet të bëhet prind”, shkruan në njoftimin e EUPL-së.

“Ai reflekton në marrëdhëniet e tij me babanë e tij, mbi marrëdhëniet e tij me letërsinë dhe me nacionalizmin, konsumatorizmin dhe izmat e tjera. Ndjenja e lindjes së një krijese të re bën që narratori të marrë parasysh preokupimet e tij nga një kënd i ri dhe i ndryshëm. Tregimi mbyllet me aktin e emërtimit të djalit të tij të porsalindur, duke aluduar në fuqinë e referencës së gjuhës”, përfundon njoftimi i ueb-faqes zyrtare të EUPL-së, lidhur me çmimin që mori Selmani. /Lajmi.net/