Shkenca sqaron zhurmën e kërcitjes së gishtërinjve

Shkencëtarët kanë rikthyer vëmendjen e tyre në një hulumtim i cili befason cdo herë njerëzit – fenomeni i kërcitjes së gishtërinjve.

Lifestyle

08/04/2018 10:48

 

Një lëng i quajtur “lëngu sinoval”, i cili ndodh mes nyjeve, mund të krijojë në lloj gazi dhe zhurma që ju dëgjoni kur kërcisni pjesët e trupit, ka të bëjë pikërisht me ”shpërthimin” e këtyre ”fluskave” të gazit.

Kjo konfirmon idenë se zhurma e plasaritjes është për shkak të flluskave të vogla që rrëzohen në lëngun e nyjeve kur presioni ndryshon.

Çuditërisht, ndoshta, ky fenomen është debatuar për rreth një shekull.

Studenti i shkencës Vineeth Chandran Suja ishte duke plasaritur thonjtë e tij në klasë në Francë, kur vendosi të hetonte.