Të Infektuar: 5237

Të Shëruar: 2462

Të Vdekur: 112

Sherpa ngjitet në Everest dy herë brenda javës

9:58 | 21 Maj 2019

Kami Rita Sherpa ka bërë një tjetër ngjitje të jashtëzakonshme në Everest.

Kami Rita Sherpa ka vendosur një rekord të ri të malit Everest, duke e ngjitur për herë të katërt – me samitin e tij të dytë në vetëm shtatë ditë.

Sherpa, 49 vjeç, me sukses ka ngjitur malin më të lartë në botë të martën në mëngjes.

Ishte rekordi i tij i dytë në shtatë ditë, pasi arriti majen për herë të 23 më 15 maj, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Ai thotë se nuk ka plane për të dalë në pension dhe shpreson të rritë më shumë suksese në vitet që vijnë.

“Unë mund të ngjitem për disa vite të tjera,” i tha ai BBC përpara përpjekjes së 23-të një javë më parë. “Unë jam i shëndetshëm – mund të vazhdoj deri sa të mbush 60 vjeç. Me oksigjen nuk është gjë e madhe”.

Ai së pari u ngjit në Everest në vitin 1994 dhe është një udhëzues për kompanitë ndërkombëtare që organizojnë ekspedita ngjitje.

“Nuk kam menduar kurrë për të bërë regjistrime,” tha ai. “Unë në të vërtetë kurrë nuk e dinte se ju mund të bëni një rekord. Sikur ta dija, unë do të kisha bërë më shumë samit më herët”. /Lajmi.net/