Sëmundjet që shkakton mungesa e Vitaminës A të fëmijët

Fëmijët, më saktësisht personat e moshës 5-12 vjeçare, mund të ballafaqohen me disa lloje të sëmundjeve, nëse ata nuk marrin mjaftueshëm Vitaminën A, e cila është tejet e rëndësishme në disa metabolizme.

Lifestyle

18/03/2014 08:45

Fëmijët të cilët nuk marrin mjaftueshëm Vitaminë A, kanë gjasa të mëdha të kenë sëmundje gastrointestinale dhe probleme me frymëmarrje.

Për më shumë, hulumtuesit në Universitetin e Michiganit të shëndetit publik, kanë bërë një zbulim të ri ku kanë konstatuar se fëmijët me mungesë të Vitaminës A në gjakun e tyre, gjithashtu ballafaqohen më shpesh edhe me sëmundje të diarresë, si dhe kanë të vjella, dhimbje koke e ethe.

Ushqimet të pasura me Vitaminën A janë: karrota, kungulli, pjepëri, peshku ton, frutat tropikale (Mango) etj.