Sëmundjet që krijohen nga pagjumësia

Është vërtetuar se gjumi shkakton një sërë sëmundjesh, të tilla si diabetin, infarktin, plakjen e lëkurës dhe shfaqjen e rrudhave.

Lifestyle

11/09/2014 19:58

Tashmë është vërtetuar se pagjumësia shkakton një sërë sëmundjesh, ndaj ju duhet të krijoni një regjim të rregullt për të mos pasur probleme.

Diabeti,infarkti, plakja e lëkurës, shfaqja e rrudhave, janë rezultat i pagjumësisë, transmeton Lajmi.net. 

Gjatë natës, lëkura rigjenerohet dhe muskujt pushojnë, për t’u ngritur plot energji në mëngjes. Tashmë e dimë se pagjumësia shkaktohet nga stresi, ankthi si dhe nga keq-ushqyerja.

Pasojat që na lë janë të shumëta si: ulja e përqendrimit, probleme me memorien dhe rrezikun nga infarkti, diabeti, rritja e presionit të gjakut, plakjen e lëkurës si dhe shfaqjen e rrudhave.