Seksi me 10 persona të ndryshëm rrit mundësitë e formimit të kancerit për 90%

16:19 | 14 Shkurt 2020

Seksi më shumë persona shkakton sëmundjeve të ndryshme.

Ekspertët gjetën gratë të cilat kishin bërë seks me 10 apo më shumë persona në jetën e tyre. 91% kanë më shumë gjasa që të diagnoztifikohen me kancer, në krahasim me ato që kishin vetëm një person.

Shumë lloje të kancerit si ai i qafës, prostatës dhe oral kanë më shumë mundësi të fitojnë infeksionet nga jeta seksuale, raporton “The Sun”, transmeton lajmi.net.

Shkencëtarët e Universitetit Ruskin në Angli mendojnë se kjo është arsyeja pse adoleshentët me numra të mëdha të partnerëve kanë gjasa më shumë që të diagnoztifikohen me sëmundje të ndryshme.

Rreziku më i madh për kancer mund të ketë filluar nga ata llojet e personave që dinë të jenë asocuara me transmetimin e infeksioneve seksuale.

Rreth 363,000 britanikë janë diagnoztifikuar me kancer këtë vit. Ekipi ka analizuar të dhëna me 5,722 britanikë më të vjetër me mesatare të moshës 64 vjeçare. /Lajmi.net/