​Scholz: Gjermania duhet të jetë gati për eskalimin e situatës në Ukrainë

Kancelari gjerman Olaf Scholz tha sot se Gjermania duhet të përgatitet për një eskalim të situatës në Ukrainë. Scholz e tha këtë në një konferencë në Berlin të organizuar nga gazeta Zeitung Zeitung. Siç tha ai, fondi i mbrojtjes me vlerë 100 miliardë euro, i cili u shpall pas fillimit të luftës në Ukrainë, është…

Bota

22/11/2022 15:27

Kancelari gjerman Olaf Scholz tha sot se Gjermania duhet të përgatitet për një eskalim të situatës në Ukrainë.

Scholz e tha këtë në një konferencë në Berlin të organizuar nga gazeta Zeitung Zeitung.

Siç tha ai, fondi i mbrojtjes me vlerë 100 miliardë euro, i cili u shpall pas fillimit të luftës në Ukrainë, është rezultat i një mësimi të nxjerrë për ndërtimin e stoqeve mbrojtëse të ushtrisë gjermane.

Në konferencë ai iu referua globalizimit, duke thënë se Gjermania nuk ka arsye të ketë frikë nga zhvillimi drejt një bote multipolare dhe se ai e sheh Azinë Juglindore si një partner të rëndësishëm për rritje dhe paralajmëroi për rreziqet e deglobalizimit.