Sa shpenzojnë te dashuruarit për Shën Valentin?

21:36 | 14 Shkurt 2020

Ky është shpenzimi mesatar për një individ që merr pjesë në festimet e mbushura me dashuri.

Dita e Shën Valentinit ashtu siç e dimë që sot filloi të marrë formë në Shekullin XIX dhe në fillim të Shekullit 20, falë lulëzimit të revolucionit industrial, raporton “Independent”, transmeton lajmi.net.

Në vitin 1913, Hallmark Cards në Kansas City, Misuri, filluan prodhimin e kartave të Ditës së Shën Valentinit.

Një dekadë më vonë, çokollata Russell Stover pati idenë inovative të shitjes së çokollatave në kuti në formë zemre, të mbështjellë me satirë dhe dantella të zeza.

Në vitin 2018, faqja e internetit e kursimit të parave Finder raportoi se 22 milion britanikë që ishin duke u përgatitur të shpenzonin para për personat e rëndësishëm në Ditën e Shën Valentinit.

Shpenzimi mesatar për një individ që merr pjesë në festimet e mbushura me dashuri ishin jo më pakë se 200 euro, ndërsa 16% e popullsisë deklaruan se kishin planifikuar të festonin ditën pa kaluar asnjë qindarkë. /Lajmi.net/