Sa më shumë aq më mirë, këto janë sëmundjet që mund të shëroni nëpërmjet seksit

9:33 | 1 Shkurt 2019

Përshtypja e parë kur është fjala për seksin për shumicën prej nesh është kënaqësia.

Mirëpo, sipas ekspertëve të shëndetit ai ndikon gjithashtu edhe tek disa gjendje të caktuara shëndetësore.

Shkencëtarët në Universitetin e Bristolit për dhjetë vite kanë studiuar ndikimin e seksit në shëndetin e njeriut. Gjatë këtij studimi arritën në disa rezultate interesante dhe këto janë disa prej tyre:

-Rreziku i vdekjes është mbi 50% më i ulët për njerëzit që të paktën një herë në shtatë ditë përjetojnë të paktën dy orgazma.

-Seksi i rregullt (të paktën një herë në shtatë ditë), zvogëlon rrezikun e goditjes në tru,si dhe parandalon zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

-Çiftet që kanë marrëdhënie seksuale të paktën katër herë në shtatë ditë kanë lëkurë më të re dhe më të shëndetshme dhe duken gati pesë vjet më të rinj.

-Gjatë seksit aktivizohet somatotropina, hormoni i rritjes për ndërtimin e indeve përgjatë gjumit, që shkatërron radikalet e lira, të cilat janë shkaktare të sëmundjeve të ndryshme kanceroze.

-Seksi i rregullt është kura më e mirë kundër stresit.
-Personat që kanë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në dy javë, vuajnë m rrallë nga pagjumësia.

-Seksi i rregullt ul rrezikun e kancerit të prostatës pasi gjatë ejakulimit reduktohen qelizat kanceroze në prostatë.