Të Infektuar: 2991

Të Shëruar: 1644

Të Vdekur: 54

Rritet numri i vrasjeve të femrave nga burri apo ish i dashuri

20:26 | 13 Shkurt 2020

Është për tu shqetësuar që numri i vrasjeve të femrave është rritur për tre herë më shumë gjatë vitit.

Numri i femrave të vrara nga bashkëshorti apo ish i dashuri është rritur për tre herë gjatë vitit, dhe kjo është për tu shqetësuar, raporton “Independent”, transmeton lajmi.net.

Sipas statistikave të dhëna nga Zyra Kombëtare e Statistikave thuhet se që nga prilli i vitit 2018 deri në mars të vitit 2019 janë bërë 80 vrasje nga ish bashkëshortët e tyre.

Ky është numri më i madh i vrasjeve ndonjëherë.

Gjysma e këtyre femrave janë vrarë në mënyrë të tmerrshme dhe që 38% e tyre ishin vrarë nga ish i dashuri. /Lajmi.net/