Robot nga Boston Dynamics

16:56 | 8 Tetor 2013

Cheetah_Concept

Shkencëtarët dhe inxhinierët e kompanisë Boston Dynamics me bazë në Masaqusets, Amerikë, kanë bërë një hap në të ardhmën me prototipin e tyre të fundit me emrin “Wildcat” . Pra, pse kjo është e rëndësishme dhe a jeni frikësuar ndonjëherë se mos po ju përcjell ndonjë robot? Ne nuk jemi duke folur për robotët si […]

Shkencëtarët dhe inxhinierët e kompanisë Boston Dynamics me bazë në Masaqusets, Amerikë, kanë bërë një hap në të ardhmën me prototipin e tyre të fundit me emrin “Wildcat” .

Pra, pse kjo është e rëndësishme dhe a jeni frikësuar ndonjëherë se mos po ju përcjell ndonjë robot? Ne nuk jemi duke folur për robotët si në emisione të përditshme që i shohim, por për një klasë të re të robotëve.

Wildcat është një robot katërkëmbësh i cili ec si çdo shtazë dhe është dizajnuar që të ecë shpejt në të gjitha llojet e terrenit duke arritur shpejtësi prej 30 Km/h. Interesante është se si nuk rrëzohet gjatë ecjes dhe vrapimit.

Shikoni videot më poshtë të zhvilluara me financim nga DARPA Maximum Mobility dhe Manipulation program (M3).