Rekordmenët e çuditshëm dhe interesantë të Ginisit

Në mesin e shënimeve për rekordet e ndryshme të njerëzve nëpër botë, janë edhe disa shumë interesante.

Fun

11/03/2015 21:18

1.Njeriu me te qerpikë më të gjatë në botë është ukrainasi Valery Smagliy qerpikët e të cilit janë të gjatë 6.99 cm

2. Flokët më të gjata në botë dhe rekordin për këtë e mban kinezja Xie Quiping e cila flokët i ka përafërsisht në gjatësi prej 6 metrave.

3. Femra me mjekrën më të gjatë në botë është Vivian Wheeler. Mjekrra e saj është e gjatë 28 cm

4. Femra me këmbët më të gjata në botë është Svetlana Pankratova me gjatësi të këmbëve prej 1 metër e 30 cm, ndërsa numri i këpucëve 46.

5. Epiteti hunda më e gjatë në botë i takon një turku që quhet Mehmet Ozyurek. Hunda e tij ka gjatësi prej 9 cm

6. Gruaja me gjuhën më të gjatë në botë është Annika Irmler gjuha e saj është e gjatë 7 cm

7. Ka edhe njerëz me 25 gishta. Devendra Harne nga India i ka 12 gishta në duar dhe 13 në këmbë të cilët e bëjnë njeriun me më së shumti gishta në botë.

8. Njeriu më i gjatë në botë vjen sërish nga Turqia. Sultan Kosen është i gjatë 2 metra e 47 cm

9. E e kundërta e Turkut Sultan Kosen është Nino Hernandez i cili është i gjatë vetëm 70 cm

10. Njerëzit si ky s’mund të gjejnë ndonjë rekord tjetër për të thyer. Ky që po shihni Dean Sheldon e ka mbajtur në gojë akrepin e gjatë 18 cm për 20 sekonda në gojë.

2_10491_17293_51574_9128 5_4157 6_8116 7_8269 8_1204 9_917610_3841