Rasti Krivaqa, Sveçla: Prokuroria dhe gjykatat u treguan të papërgjegjshme, jo policia

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla ka thënë se dy hallka që kanë qenë të papërgjegjshme në rastet e Dardan Krivaqës e Arbër Sejdiut janë Prokuroria e Gjykata.

Lajme

26/08/2021 13:07

Ai tha se nuk mund të pajtohet me parullën e protestuesve, “Ministria i ka duart me gjak”, sepse siç tha ai, Policia e Kosovës ka arrestuar të dyshuarin për vrasjen e Marigona Osmanit në një kohë shumë të shkurtë.

“Është e drejtë e tyre për të protestuar, siç është e drejtë e tyre për të qenë të mllefosur siçjemi edhe ne për këtë ngjarje dhe të tjera të kësaj natyre. Nuk pajtohem me çdo parullë e kërkesë të tyre, por patjetër që pajtohemi që është e drejtë e tyre për të shpalosur këto kërkesa”, tha Sveçla.

I pyetur se me cilat parulla nuk pajtohet, Sveçla tha: “Ministria i ka duart me gjak” është çështje për të cilën nuk mund të pajtohet, sepse policia ka bërë arrestimin e e këtij krimineli të rrezikshëm”.

Ai u shpreh se hallkat tjera që janë treguar të papërgjegjshme janë Gjykata e Prokuroria.

“Policia e Kosovës në raport me këtë kriminel është sjelur ashtu siç është kërkuar, sipas indicieve të para, janë dy hallka tjera që kanë qenë të papërgjegjshme, që janë prokuroria e Gjykata”, u shpreh Sveçla.

Ministri i Punëve të Brendshme tha se “Kam krijuar grupin punues brenda Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Kosovës, këtë e kam kërkuar nga drejtori që të hetoj në detaje të gjithë lëndën e vrasësit të Marigonës dhe bashkëpunëtorit të tij, që nga shkelja e parë ligjore e deri në vrasjen e saj”.

“Afatet janë urgjente, ata kanë mbetur të më njoftojnë për kohën e duhur. Për mua është me rëndësi që kushdo që është fajtor të identifikohet dhe të vihen para drejtësisë, te gjithë ata që kanë bërë lëshime, duhet të vihen para drejtësisë”, tha Sveçla.