Qindra fluturime janë anuluar për shkak të grevës në Lufthansa

Kompania më e madhe ajrore e Gjermanisë, Lufthansa, i ka anuluar sot 830 fluturime të shkurtëra dhe të mesme, me të cilat janë prekur 100 mijë udhëtarë, për shkak të grevës së pilotëve, e cila ka hyrë në ditën e tretë. Pilotët kërkojnë rroga më të mëdha dhe kjo çështje në këtë kompani është kontestuese për mjë kohë të gjatë, raporton agjencia AP nga Berlini.

Bota

25/11/2016 15:35

Kjo kompani ka shpallur edhe anulimin e 137 fluturimeve të tjera të gjata, të parapara për ditën e nesërme, me të cilën janë prekur 30 mijë udëtarë të tjerë.

Prej të kërkurës, kur ka filluar greva, kompania tha se janë anuluar 2,863 fluturime, me të cilat janë prekur 345 mijë udhëtarë.

Kjo grevë e sindikatës së pilotëve është e 14-ta me radhë, prej prillit të vitit 2014.