Qeveria ua ktheu rreth 342 mijë euro qytetarëve që mblodhën kuponë fiskalë

Për tre muaj, në Administratën Tatimore të Kosovës, janë dorëzuar më shumës se një milion kuponë fiskalë dhe qytetarët përfitojne 341,540 euro si rimbursim.

Lajme

04/10/2015 14:27

Lajmin e ka bërë publik ministri i Financave, Avdullah Hoti, duke e quajtur të suksesshëm këtë projekt të Qeverisë për të krijuar kushtet të barabarta për bizneset dhe për fiskalizimin e të gjithë bizneseve.

Lexojeni të plotë reagimin:

Per tre muaj, dorezohe mbi 1 milion kupone fiskale dhe qytetaret perfitojne 341,540 euro si rimbursim

Si instrument për krijimin e nje ambienti me te mire per biznes ne kushtet te barabarta, Ministria e Financave ka zhvilluar stimuj per te kthyer nje pjese te tatimit për konsumatoret qe mbledhin dhe dorezojne kuponi fiskal. Kjo me qellim te shtrirjes se fiskalizimit.

Per tre muaj, 24,263 konsumatore kane dorezuar 22,425 pliko, kurse jane verifikuar 22,401.

Ne total konsumatoret kane mbledhur dhe kane dorezuar me shume se 1 milion kupone fiskal.

Deri me 15.09.2015, jane procesuar per pagese 22,200 pliko ose 99.96% e numrit te plikove te verifikuara. Shuma e pergjithshme për rimbursim për qytetar eshte 341,540 euro.

Nga tetori ka filluar pranimi i plikove te rundit tjeter.