Punime në rrjet nga KEDS, në këto zona do ketë ndërprerje të rrymës

KEDS ka njoftuar se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa zona do të ketë ndërprerje të rrymës.

Lajme

14/06/2022 16:57

Me anë të një komunikate për media, KEDS ka treguar se në cilat zona do të ketë ndërperje, shkruan lajmi.net.

Komunikata e plotë:

Mitrovicë

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shala (kodi: 70000101) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave 10 kV.

 Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Istogu I (kodi: 54000008) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Istogu i Poshtem, Muzhevinë Arifaj, Muzhevinë Blakaj, Muzhevinë Gateri, Muzhevinë 1, Ukaj, Dragolevci I Ulët, Luga Kulla, Dragolevc Gateri, Shpatoll, Muzhevinë Balaj, Kabashët Tomoc, Sylaj Balaj LLuga, Istogu ETC, Muzhevinë Jahaj, Dragolevc e Reja, si dhe HC” Burimi” Istog.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi I bazave të tensionit të mesëm në  trafostacion – Lagjja Syla.

 2.

Nga TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rugova (kodi: 50051006) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Rugova: Llazi, Shtupeqi i Madh, Llotove, Pepaj, Koshutan, Shkrel, Bogë, Stankaj, Hagjaj, Kuqishtë 1, Drelaj 2 dhe Bregu Kuqishtë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

 Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tërpeza (kodi: 61065012) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Zhiti, Tërpezë, Çifllak, Devajë, Kravaricë, Ballancë dhe TS Privat 1.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave 12m dhe izolatorëve të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gjinovci (kodi: 32000003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Topliqan, Gjinoci, Sallagrazhda, Grejkoci, Gelaca. bizneset:N.T.S Leshan, Mishtorja BENI Shirokë, Geni Com OIL, NB Petroll, “Graniti”Bajram Lumi, Mermer Hasan Muharremi, I. Seferi, Tafaj Elektrik, Pishina Dafina, Spahia Petroll, Mermeri-Sallagrazhdë, Selim Muharremi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kaçaniku i vjetër (kodi: 40043007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i Vjetër, Stagovë, Begracë dhe Elezaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

Prishtinë

1.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV FAN Zahir Pajaziti (kodi: 14000014) prej orës 10:30 deri në ora 12:30

Vendet: FAN Zahir Pajaziti, Letanc te Rexha, Smajlovit, Bajqine, Kerpimeh, Repë, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylevicë, Breze,Trnavicë, Murgull, Zakut, Metehi dhe Dobërdol.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, kalimi i LP 10 kV J25  FAN Zahir Pajaziti nga kthina modulore 10 [kV] J25 në kthinën modulare 10 [kV] J14.

16.06.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10/0.4kV[kV] TS Madanaj 2 (kodi:80080006134)         prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137)            prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Meje 1, Madanaj 2 dhe Dallashaj.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve të rinj.

Prishtinë

 1.

NS TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS Gustav Mayer 5 (kodi: 11000006147) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Objekti H.Turkaj.

Arsyeja: Punimi i lidhësve.

2.

NS TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] ( Haki Turkaj) Gustav Mayer 9 (kodi: 11000021169) prej orës 09:00 deri ne ora 18:00

TS 10/0.4[kV] (Qefsere Muhaxheri) Gustav Mayer 2 (kodi: 11000021024) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Objekti Qefsere Muhagjeri dhe Sami Hashani dhe Gustav Majer 2 (Novosella).

Arsyeja: Punimi i lidhësve.

3.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Lagjja Spitalit 5 (kodi: 19000078102) prej orës 09:00 deri ne ora 18:00

TS 10/0.4[kV] Faton Sinani “ART CONSTRUCTION”(kodi: 19000078253) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Lagjja e Spitalit dhe objekti Art Construction.

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panelet a të  tensionit të ulët.

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Barani (kodi53000002) nga ora 10:30 deri 11:00 dhe nga ora 16:15 deri 16:45

Vendet: fshatrat: Baran, Baran i Epërm, Baran i Ulët, Broliq, Buqan, Dubovik, Gllogjan (një pjesë), Isniq (një pjesë), Kamenicë (një pjesë), Kosuriq, Kotradiq, Kryshec, Llugagji, Nepole, Papiq (një pjesë), Prapaqan, Qallapek, Rashiq, Turjakë, Turjakë e Epërme, Turjakë e Ulët, Vranoc, Vranoc i Vogël dhe Vranoc i Madh.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10kV Deçani

Nga Dalja 10 kV Barani do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Prapaqan Muslimant             kodi (53000002006) nga ora 10:30 deri 16:45

TS 10/0.4 kV Prapaqan Broliq  1-( Vorret) kodi (53000002007) nga ora 10:30 deri 16:45

TS 10/0.4 kV Prapaqan Broliq 2                  kodi  (53000002008)     nga ora 10:30 deri 16:45

TS 10/0.4 kV Prapaqan Broliq 3                  kodi (53000002052)  nga ora 10:30 deri 16:45

Vendet: Fshatrat Prapaçan dhe Broliq.

Arsyeja: Ndërrimi  i ndarësit dhe transformatorit.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Likovci (kodi74000001) nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 12:30 deri 13:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

TS 10 kV Makërmal-Gogjuli (kodi74000001005) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Makërmal Xhinovci 1 (kodi74000001006) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Likocë i Ri (kodi74000001007) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Plluzhinë -Kastrati (te Shkolla) (kodi74000001008) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Polluzhë-Veliu (kodi74000001009) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Shtuticë-shkolla (kodi74000001010) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Plluzhinë-Istogu-1 (kodi74000001011) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Plluzhinë-Istogu-2 (kodi74000001012) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Makërmal Gjinovci-2 (kodi74000001047) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Makërmal Gjinovci-3 (kodi74000001048) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Shtuticë-2 Pompat (kodi74000001054) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Shtuticë-Lagjja Bilalli (kodi74000001059) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

TS 10 kV Shtuticë-Lagjja Bilalli (kodi74000001060) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: Makërmal, Likoc i Ri, Plluzhinë dhe Shtuticë.

Arsyeja: Vendosja e përçuesit të ri që kryqëzohet me trasenë e largpërçuesit të vjetër (lokacioni Makërmal).

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

Nga NS 110/10[kV] Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Onix (kodi: 50052006)  nga ora 12:00 deri në ora  15:00

Vendet: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërd dhe Tomoc.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe vërejtjet sipas rekomandimit të komisionit.

Vërejtje: Dalja10[kV] Onixi ka BRRE.

16.06.2022

Punime nga KOSTT-i

Ferizaj

 1.

Nga  TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TR 3 110/10 kV në NS Ferizaj 1 (kodi 400000) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 12:00 deri në ora 16:00.

Vendet: Qyteti (një pjesë), rr. Rexhep Bislimi, rr. Hasan Prishtina, TS Pylltaria, Grupi i Bizneseve, rr. Hasan Prishtina, Pylltaria, rr. e Varoshit, Kisha Katolike, Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj, Zllatari, Vëllezërit Gërvalla, Magjistralja Prishtinë – Shkup (pjesa prej urës deri te HIB Petroli), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjesë), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re, Komogllava, Gërrlicë, rr. Hasan Prishtina, Astrit Bytyqi, Halim Spahija, Marie Kraja, Gazmend Zajmi, Vëllezërit Gërvalla, Zenun Beqa, 28 Nëntori,  Emin Duraku,  Ali Shefik Spahiu, TS Hib-ii,TS Ben-Af-Melodia Px, rr.Nikë Prelaj, rr.Qamil Ilazi, rr.R122, rr.Ismet Jashari, rr. Remzi Hoxha, rr.Enver Hadri, rr.Sami Frasher, rr.Hysen Terpeza, rr.Halim Spahia, rr. 2 Korriku, rr.Kemail Hetemi, rr.Xhon Sereqi, rr.Dimitri Tuqeviq, rr.Vëllezërit Gërvalla (një pjesë), rr.Faton Vehbiu, rr.Astrit Bytyqi, Rahovica, Softaj, Fusha e Madhe, Papaz, Sazli, Pajatishtë dhe Talinovci i Muhaxherëve.

Arsyeja: Mirëmbajtja vjetore nga KOSTT-i. /Lajmi.net/