Pse i keni duart dhe këmbët gjithmonë të ftohta?

Të gjithë ata që përballen me duar dhe këmbë të ftohta mendojnë se një gjë e tillë vjen nga qarkullimi i dobët i gjakut. 

Lifestyle

24/11/2016 19:13

Kjo është e vërtetë, mirëpo ekzistojnë edhe arsye tjera të cilat bëjnë që të keni qarkullim të dobët të gjakut.

Kur merkuri në trupin tuaj zbret, receptorët ndijor në lëkurë lajmërojnë trurin që të ngushtojë enët e gjakut. Kjo bënë që të keni sasi më të vogla të gjakut në lëkurë prandaj edhe ngrohtësia është më e vogël.

Në disa njerëz, kjo ndodhë për shkak të ndryshimeve të vogla në termometër. Një studim i ri zbulon se ky lloj i reagimit është më shumë i zakonshëm tek gratë, pjesërisht për shkak të niveleve të luhatshme të estrogjenit, një hormon që luan një rol të madh në rregullimin e temperaturës.

Së fundi, duart e ftohta mund të jetë një shenjë e kushteve të tjera, të tilla lupusi, apo diabeti, nivelet e ulëta të hekurit ose mangësi në vitaminë B12. Mjeku juaj mund të kryejnë teste dhe të përshkruajnë ilaçe, shtesa ose ndryshime në dietë. (Indeksonline)