Prindërit duhet të jenë në dijeni për këtë trend të rrezikshëm me deodorant

21:26 | 29 Nentor 2018

Drejtori i shkollës ka paralajmëruar se një mani e rrezikshme e re është duke vërë në rrezik të lëndimeve të rënda.

E ashtuquajtura ‘sfida me deodorant’ ka shkaktuar alarm pasi të rinjtë u shfaqen duke spërkatur deodorantët pranë lëkurës së tyre dhe duke shkaktuar djegie, transmeton lajmi.net.

Tani një shkollë në Derby ka njoftuar tek prindërit pasi ka vërejtur një numër në rritje nxënësish që vuajnë nga lëndimet.

Në raste të rënda, fëmijët mund të zhvillojnë infeksione që nxiten nga lëndime të lëkurës, raporton Derbyshire Live.

Shumica e lëndimeve të këtij lloji vetëm ndikojnë në shtresën e jashtme të lëkurës, por sa më gjatë kontakti, aq më shumë do të djegen më shumë shtresa të indeve që mund të arrijnë në nerva dhe të rrisin rrezikun e infeksionit. /Lajmi.net/