Presidenti i Hungarisë: Shqipëria s’mund të përballet e vetme me refugjatët

Hungaria dhe Bashkimi Evropian do t’i japë ndihmë financiare Shqipërisë në rast se do të përballet me krizën e emigrantëve.

Lajme

05/04/2016 15:48

Presidenti i Hungarisë, Janos Ader, gjatë vizitës në Tiranë tha se Shqipëria nuk mund të përballet e vetme në këtë fenomen me një popullsi prej 3 milionë banorësh.

“Nuk duhet kryer ai gabim që ka bërë Turqia me Libanin, që e la të vetme këtë problem të emigracionit. Në vend që ta ndihmonin, ata e braktisën këtë shtet. Mendoj se Shqipëria ka nevojë për çdo lloj ndihme në rast se përballet me një fenomen të tillë. Jo vetëm ndihmë strukturore, por edhe ekonomike”, tha presidenti i Hungarisë.