Policia gjermane në kërkim të sulmuesve në Berlin

Policia gjermane është në kërkim të kryerësve të sulmit me kamion në një treg të Berlinit i cili vrau 12 persona, shkruan sot BBC.

Bota

21/12/2016 08:33

Policia ka lëshuar të dyshuarin  e arrestuar të martën, duke thënë se nuk kishte prova për ta lidhur atë me sulmin.

Tani ata thonë se më shumë se një i dyshuar mund të jenë në arrati, mbase të armatosur dhe siguria është rritur në kryeqytetin gjerman.

I ashtuquajturi Shteti Islamik (IS) tha se një nga militantët e saj të kryer sulmin, por s’ka ofruar asnjë provë.

Ish dyshuari , një pakistanez i quajtur Naved B, ka mohuar çdo lidhje me sulmin.

Policia tha se nuk kishte të dhëna të mjekësisë ligjore për të lidhur atë me automjetin, dhe kishte shprehur dyshime në lidhje me përfshirjen e tij, menjëherë pas arrestimit.