Policia gjermane po i trajnon shqiponjat për t’i kapur dronët (Video)

Policia gjermane ka filluar trajnimin e shqiponjave për ndalimin e dronëve të vegjël.

Bota

02/02/2016 10:41

Ata po ndihmohen nga ‘Rojet nga Lartë’, kompani e trajnimit të grabitqarëve me bazë në Danimarkë që thotë se është kompania e parë që i trajnon zogjtë të kapin një ‘dron armiqësor’, edhe pse nuk tregojnë se cili dron konsiderohet armiqësor e cili jo, transmeton lajmi.net.

Rojet nga Lartë tregojnë në ueb sajtin e tyre se përdorimi i zogjve është një teknologji e ulët për ta zgjidhur problemin e një teknologjie më të lartë.

Sidoqoftë, një nga brengat më të mëdha është nëse është e sigurt për zogjtë të kapin copa të metalit dhe plastikës kur janë mësuar që të kapin kafshë të vogla dhe t’i vrasin, raporton lajmi.net.

Rojet nga Lartë thonë se janë duke e shqyrtuar këtë problem por ndërkohë ata kanë besim se zogjtë janë të duhurit për këtë detyrë.

Më poshtë lajmi.net e sjellë për ju një video të zogjve në aksion!

YouTube player