Polica arreston nëntë hakerë

Policia e Kosovës, në këtë rast Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit, sot me datën 21.12.2016, ka shoqëruar nëntë persona të dyshuar për veprën penale ‘ndërhyrje në sistemet kompjuterike’.

Lajme

21/12/2016 16:39

Sipas një komunikate të policisë në zbatim të urdhëresës së Gjykatës Themelore të Prishtinës, ka zhvilluar kontrollimin/bastisjen në 9 (nëntë) lokacione të ndryshme të Kosovës, ku edhe ka bërë arrestimin e të dyshuarave.

“Si rezultat i hetimeve dhe realizimit të bastisjeve janë shoqëruar në stacione policore nëntë persona të dyshuar si dhe janë konfiskuar prova, dëshmi materiale, për të cilat dyshohet se personat e poshtëshënuar kanë kryer veprat penale që ndërlidhen me ‘ndërhyrje në sistemet kompjuterike’, ‘cenim i të drejtës së autorit’ dhe ‘shmangie e masave teknologjike’”, thuhet në komunikatën e policisë. /Lajmi.net/