Photoshopi ka ekzistuar që në shekullin e 19 dhe këto fotografi e tregojnë mjaft mirë

Në arkiva ka fotografi që konfirmojnë ndryshumet e bërë dhe realitetin.

Fun

29/08/2021 12:45

Programet e ndryshimit t të fotografive kanë qenë prej kohësh pjesë e jetës sonë, kështu që rrallë mund të shihni një fotografi që nuk është retushuar. Sidoqoftë, është e gabuar të mendosh se Photoshop i përket vetëm botës moderne. Njerëzit kanë përmirësuar pamjen e portreteve të tyre për shekuj me radhë. Kjo do të thotë se kishte specialistë në retushimin e fotografive që datojnë që nga shekulli i nëntëmbëdhjetë. Edhe piktorët kanë punuar shumë për t’i bërë modelet të duken më të bukura sesa ishin në të vërtetë.

Në arkiva ka fotografi që konfirmojnë ndryshumet e bërë dhe realitetin. Më poshtë  fotografitë nga shekulli XIX dhe fillimi i shekullit XX, janë të krahasuara  me pikturat e tyre, portrete.

Isabella II  (1830 — 1904)


Mary of Teck, gruaja e George V (1867 — 1953)


Elizabeth Bowes-Lyon, mamaja e Mbretëreshës Elizabeth II (1900 — 2002)


Charlotte e Belgjikës (1840 — 1927)


Mbretëreshë Viktoria (1819 — 1901)


Vincent van Gogh (1853 — 1890)