Peugeot 308 R po vjen

Bosi i Peugeot-it ka thënë se versioni 308R me 270 kf është shumë e mundshme të vijë për një kohe të shkurtër. Kur e thotë shefi atëherë nënkuptohet se kjo do të ndodhë shumë shpejtë.

Auto & Tek

19/09/2013 10:49

Bosi i Peugeot-it ka thënë se versioni 308R me 270 kf  është shumë e mundshme të vijë për një kohe të shkurtër. Kur e thotë shefi atëherë nënkuptohet se kjo do të ndodhë shumë shpejtë.

Drejtori i përgjithshëm i kompanisë, Maxime Picat, tha:  “Ne do të krijojmë versione të veçanta të makinave tona, p.sh.  GTi 208 dhe RCZ R”.

Ka vend të bollshëm edhe për një 308R që përdor të njëjtin motor si koncept makinat  e prezantuara në motor show në Frankfurt.

Motori ka fuqi prej 270bhp dhe është vetëm 1.6-litër, duke e bërë konkurrencë të fortë të modeleve si Honda Civic R, Opel Astra VXR dhe Renault Megane Sport.