Përse gërhijmë kur flemë?

Gërhima mund të jetë e lidhur me ndonjë problem serioz shëndetesor dhe mund të ndikojë jo vetem tek ai që gërhet, por përveç tjerash mund të ketë efekte negative në marrëdhëniet midis çifteve.

Lifestyle

15/09/2014 17:10

Gjatë gjumit, muskujt qe kontrollojnë kanalet e frymëmarrjes mund te relaksohen, duke shkaktuar që kanale të frymëmarrjes të ngushtohen.

Si rezultat, kur marrim frymë, inded e buta në gojë, hundë dhe ëe fyt vibrojnë, që ndryshe ne i degjojme duke gërrhatur. Njëra zgjidhje është perdorimi i shiritave te lagesht sepse jane te dizajnuar të zvogelojnë vibrimin e ketyre indeve te buta.

Një mënyre tjetër është perdorimi i frenave të gojes që parandalojne gjuhen të mos bie ne fund të gojeë. Sidoqoftë, keto metoda nuk janë të garantuara dhe nese gjumi dhe e gërrhitura e juaj është më serioze se aq ateherë këshillohuni me mjekun. /keshilla.net