Përleshje në kufirin greko-maqedonas

Emigrantët e bllokuar në kufirin greko-maqedonas janë përplasur sërish me forcat policore, pasi një veturë e policisë përplasi një refugjat. Ata kanë nisur të hedhin gurë dhe mjete të forta në drejtim të autoriteteve, ndërkohë që këta të fundit iu përgjigjën me gaz lotsjellës.

Lajme

18/04/2016 23:25

 

Meqë pati ndërhyrje të shpejtë të policisë, situata nuk u përshkallëzua, por personi që u përplas nga furgoni u dërgua menjëherë pranë mjekëve të kampit. Më herët, policia greke u përpoq të bindë sot emigrantët që të mos bllokojnë shinat e trenit.

Megjithatë, negociatat nuk patën sukses. Emigrantët shprehen se nuk kanë ndërmend që të largohen nga kufiri greko-maqedonas, pasi kanë sakfrikuar çdo gjë për të mbërritur në Evropën Perëndimore.

Situata në kampin e Idomenit mbetet e rënduar në kushtet kur rreth 12 mijë emigrantë prej javësh kanë qëndruar në kushte mjaft të vështira, shkruan Oranews.

Qeveria greke ka ngritur qendra të posaçme strehimi për azil-kërkuesit duke vendosur edhe në dispozicion autobusë për transportin e tyre. Por pavarësisht kësaj, refugjatët refuzojnë të transferohen. Ata thonë se bllokimi i hekurudhës është shpresa e tyre e fundit.

Azil-kërkuesit shprehen se në rast se do të largohen nga hekurudha askush nuk do të kujtohet më për ta.