Paga mesatare bruto në sektorin publik do të jetë rreth 700 euro

Qeveria e Kosovës ka miratuar Projektligjin për ndryshimin-plotësimin e Ligjit për ndarjet buxhetore, për t’i hapur rrugë rritjes së pagave në kuadër të Ligjit të Pagave, me vlerën e koeficientit 105 euro. Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, tha se buxheti për paga këtë vit është 745 milionë euro. Ai tha se paga…

Lajme

01/02/2023 11:01

Qeveria e Kosovës ka miratuar Projektligjin për ndryshimin-plotësimin e Ligjit për ndarjet buxhetore, për t’i hapur rrugë rritjes së pagave në kuadër të Ligjit të Pagave, me vlerën e koeficientit 105 euro.

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, tha se buxheti për paga këtë vit është 745 milionë euro.

Ai tha se paga mesatare bruto në sektorin publik në vitin 2023 do të jetë rreth 700 euro.