Osmani pret në takim Hovenierin, folën për çështje të sigurisë e të drejta të komuniteteve joshumicë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka pritur në takim ambasadorin e SHBA-ve Jeff Hovenier. Osmani në këtë takim me Hovenier folën për çështjet lidhur me bashkërendimin e agjendës ndërkombëtare, çështje të sigurisë, duke pasur parasysh kërcënimet e vazhdueshme dhe destabilitetin e krijuar nga Serbia, çështje që kanë të bëjnë me të drejta të komuniteteve joshumicë,…

Lajme

23/05/2024 14:46

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka pritur në takim ambasadorin e SHBA-ve Jeff Hovenier.

Osmani në këtë takim me Hovenier folën për çështjet lidhur me bashkërendimin e agjendës ndërkombëtare, çështje të sigurisë, duke pasur parasysh kërcënimet e vazhdueshme dhe destabilitetin e krijuar nga Serbia, çështje që kanë të bëjnë me të drejta të komuniteteve joshumicë, përpjekjet e përbashkëta për luftimin e dhunës mbi baza gjinore, si dhe një sërë çështjesh të tjera të interesit të përbashkët.

“Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, ka pritur sot në takim të rregullt ambasadorin e SHBA-ve, Jeffrey Hovenier, me të cilin ka diskutuar lidhur me bashkërendimin e agjendës ndërkombëtare, çështje të sigurisë, duke pasur parasysh kërcënimet e vazhdueshme dhe destabilitetin e krijuar nga Serbia, çështje që kanë të bëjnë me të drejta të komuniteteve joshumicë, përpjekjet e përbashkëta për luftimin e dhunës mbi baza gjinore, si dhe një sërë çështjesh të tjera të interesit të përbashkët.” /Lajmi.net/