Oda Amerikane: Deputetët vepruan me nepotizëm në rastin e emërimit të Naser Shalës

Oda Ekonomike Amerikane ka reaguar për emërimin e Naser Shalës në krye të Agjencisë për Krahasim dhe Verifikim të Pronës.

Lajme

08/03/2019 12:46

Përmes një komunikate për media OEAK ka thënë se beson se organizatat e pavarura publike duhet të jenë të mbrojtura nga ndikimi politik, raporton lajmi.net.

“Në këtë aspekt, Oda Amerikane shpreh shqetësimin e saj lidhur me vendimin e Kuvendit të Republikës së Kosovës për emërimin e udhëheqësisë së re të Agjencisë Kosovare për Krahasim dhe Verifikim të Pronës në kundërshtim me rekomandimin i cili ka pasuar një proces transparent dhe meritokratik të rekrutimit”, thuhet në reagimin e tyre.

“Pavarësisht mbështetjes që ofrohet për procesin e rekrutimeve publike, Kosova vazhdon të ballafaqohet me emërime në pozita udhëheqëse publike, të individëve të cilët nuk e kanë ekspertizën e nevojshme profesionale dhe nuk demonstrojnë sjellje në pajtim me ligjin dhe standardet më të larta etike”, thuhet më tutje në njoftim.

Prandaj, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësimin e saj të thellë lidhur me faktin se deputetët e Kuvendit mbështetën vendimin e tyre në nepotizëm në vend të profesionalizmit, kështu që u bënë thirrje atyre që të vlerësojnë meritokracinë në vend të lidhjeve politike, për të mirën e qytetarëve të Kosovës. /Lajmi.net/