Nuland: Rusia do përballet me sanksione të reja

Ndihmës/sSekretarja amerikane e Shtetit, Victoria Nuland ka thënë se SHBA-të dhe Evropa po shqyrtojnë sanksione më të thella kundër Rusisë, nëse separatistët pro-rusë do të bëjnë përpjekje që të marrin nën kontroll më shumë territor në pjesën lindore të Ukrainës.

Bota

04/03/2015 20:10

Gjatë një seance dëgjimore në Kongresin amerikan, Nuland ka thënë se sanksionet e reja mund t’i vihen Rusisë nëse separatistët pro-rusë në lindje të Ukrainës do të tentojnë të okuptojnë territore të reja. Sipas saj, Washingtoni zyrtar është duke vëzhguar zhvillimet e fundit në atë rajon.

Ajo ka thënë se ekipi i sanksioneve amerikane po qëndron në Evropë gjatë kësaj jave dhe se Washingtoni dhe BE-ja po diskutojnë sanksione të mëtutjeshme që kanë si cak sektorët ekonomikë të Rusisë, nëse marrëveshja e armëpushimit e arritur në Minsk shkelet.

“Është me rëndësi që t’i mbajmë këto sanksione dhe të shqyrtojmë thellimin e tyre”, ka thënë Nuland.