Të Infektuar: 10419

Të Shëruar: 6058

Të Vdekur: 341

Njihuni me “shefat e shefave” në Facebook (Foto)

11:53 | 12 Nentor 2015

Ne të gjithë e dijmë për CEO-n Facebookut, Mark Zuckerbergun dhe leitnantin e tij kryesor, Sheryl Sandberg.

Por shumica e zyrtarëve të rëndësishëm të Facebookut “fluturojnë” poshtë radarit.

Kjo është lista e personave që udhëheqin me këtë rrjet social dhe udhëheqin departamentet kryesore të facebookut, transmeton lajmi.net

Jan Koum iu bashkua Facebookut pas shitjes së platformës së tij për mesazhe “WhatsApp”.

Jan Koum joined Facebook through the massive $19 billion acquisition of his messaging platform WhatsApp.

Ai dhe bashkëthemeluesi i tij, Brian Acton, të dytë ende punojnë për WhatsAppin, dhe Koum është i vetmi punëtor që shërben në bordin e drejtorëve të Facebookut pas Zuckerbergut dhe Sandbergut.

Brian Boland ndihmon Facebookun që të merr përsipër botën digjitale të marketingut, transmeton lajmi.net

Brian Boland is helping Facebook take over the digital ad world.

Si zëvendëspresident i teknologjisë reklamuese, Brian Boland e ka kthyer biznesin e marketingut të Facebookut në një forcë të rëndësishme. Me Atlas, Audience Netëork dhe LiveRail janë bërë disa prej mjeteve të rëndësishme reklamuese.

Para Facebook-ut, Boland ka themeluar “Kinetic Entertainment”, një program argëtues për marketing.

Jay Parikh është zgjidhësi i problemeve me rrjet.

Jay Parikh is Facebook's resident network problem solver.

Jay Parikh, zëvendëspresidenti i inxhinierisë së infrastrukturës mbikëqyr ekosistemin e madh teknologjik të Facebookut. Nëse juve nuk ju arrin një njoftim, është detyrë e Parikhut ta gjejë shkakun.

Mike Vernal fokusohet që ta bëjë Facebookun “vendi në të cilin shkon për ta kuptuar botën rreth teje”.

Mike Vernal focuses on making Facebook "a place you go to understand the real world around you."

Mike Vernal është veteran i Facebookut. Ai është në këtë kompani për afro tetë vjet, duke i bashkëngjitur nga Microsoft në vitin 2008.

Deb Liu dëshiron ta bëjë jetën më të lehtë për zhvilluesit të cilët ndërtojnë produktet e tyre në ose brenda Facebookut.

Deb Liu wants to make life easier for developers who build their products with (or on) Facebook.

Duke qenë zëvendëspresident i tregtisë dhe platformës, Deb Liu mbikëqyr iniciativat për mbështetjen e zhvilluesve apo edhe punë të tjera si kyçjen në facebook, analizat e programeve, lojërat dhe pagesat. Ai poashtu është forca prapa reklamave të programit mobil të facebookut.

Alex Shultz është përgjegjës për të dhënat e përdoruesve të Facebookut

Alex Schultz is behind Facebook's staggering user stats.

Facebooku ka rreth 1 miliardë përdorues aktiv cdo muaj që nga viti 2012. Gjëja interesante është se ai ka studiuar fizikën dhe jo marketingun. Ai është krenar që është homoseksual.

Dan Levy gjithmonë kërkon rrugë të tjera që t’i mbajë të lumtura bizneset e vogla.

Dan Levy tries to find new ways to keep small businesses happy.

Dan Levy fokusohet që të bëjë që më shumë se 45 milionë biznese të vogla që përdorin faqet e Facebookut të lidhen me klientët e tyre, dhe të ndjehen se ky rrjet social u jep atyre atë që ata kanë nevojë.

Justin Osofsky dëshiron që artikujt që ju i lexoni në Facebook të hapen shumë, shumë shpejt.

Justin Osofsky wants articles you read on Facebook to load really, really fast.

Gary Briggs është i ngarkuar që të sigurohet që Facebook bën kryetituj për arsye të drejta.

Gary Briggs is tasked with assuring Facebook makes headlines for the right reasons.

I ngarkuar që ta pastrojë Facebookun nga tentimet e çuditshme e TV reklamave, lehtësimin e shqetësimeve të privatësisë dhe bindjen e aksionarëve se Facebooku interesohet për të fituar para, Gary Briggs u bë shefi i parë i marketingut në vitin 2013.

Facebooku po përgatit për hedhjen në publik produktin e saj të ndërmarrjes, dhe Julien Codorniou është njeriu pas tij.

Facebook is prepping the public launch of its enterprise product, and Julien Codorniou is the man behind it.

Kompania ka premtuar që Facebooku në Punë, versioni i rrjetit social i optimizuar për bizneset, do të hyjë në përdorim që nga fundviti.

Lori Goler punon për ta bërë Facebookun vendin më të mirë për të punuar.

Lori Goler wants to make Facebook the best place to work.

Si zëvendëspresidente e Facebookut për burime njerëzore për shtatë vjet, Lori Goler është përpjekur që të gjejë mënyra që kompania të bëhet një vend i mrekullueshëm pune.

Nese ju ka pëlqyer që Facebooku etiketon automatikisht fotografitë tuaja, atëherë ju duhet ti falënderoheni Yann LeCun-it.

You can thank Yann LeCun when Facebook automatically tags your photos or when you get to try out its new virtual assistant, M.

Michael Abrash, shkencëtari kryesor Oculus, e cila është pronë e Facebook-ut, nxitohet që të sigurohet se kompania ka ngritje në botën virtuale, transmeton lajmi.net

Michael Abrash wants to bring virtual reality to the masses.

Maxine Williams përpiqet që të sigurohet që Facebook-u nuk punëson njerëz të bardhë të klasës së mesme. Ajo poashtu përkujdeset për statistikat e punëtorëve të facebookut.

Maxine Williams tries to make sure Facebook doesn't just employ middle class white dudes.

Të gjitha fotografitë, pëlqimet dhe bisedat “live” brenda Facebookut të cilët ruhen nga qendra e të dhënave kontrollohen nga Delfina Eberly, e cila përkujdeset për të gjithë sistemin.

All your photos, likes, and chats "live" inside Facebook's massive data centers and Delfina Eberly is the one keeping the whole system running.

Jason Taylor udhëheq përgjigjen e Facebookut lidhur me harduerin e burimit të hapur.

Jason Taylor leads Facebook’s answer to open-source hardware

Jason Taylor është zëvendëspresident i infrastrukturës në Facebook dhe është ngarkuar me projektin e kompanisë “Open Compute Project” ose “Projekti i hapur përllogaritës”.

Marne Levine kujdeset që Instagrami të punojë pa probleme. Instagrami nuk kishte shef operativ derisa Levine u punësua në këtë post vitin e kaluar, përcjell lajmi.net

Marne Levine keeps Instagram running smoothly.

Chris Daniels përpiqet që të lidhë edhe 2/3 ën e popullsisë së botës që ende nuk është pjesë e Facebookut.

Chris Daniels strives to connect the two-thirds of the world's population that isn't yet online.

Yael Maguire leads Internet.org’s ambitious “Aquila” project.

Yael Maguire leads Internet.org's ambitious "Aquila" project.

Yael Maguire udhëheq projektin e internet.org të quajtur”Aquila”. Yale Maguire poashtu udhëheq edhe Laboratorin e Lidhshmërisë të Facebookut.

Fidji Simo dhe Will Cathcart është dyshja prapa “ngritjes së paparë” të videove në Facebook. Nëse dikush është shkak i ngritjes së shpejtë të videove, janë këta dy, shkruan lajmi.net

Meet the duo behind Facebook's video revolution.

Naomi Gleit udhëheq ekipin e dedikuar për gjetjen e rasteve të dobishme sociale për facebookun. Ajo u bashkua me Facebookun në 2005.

Naomi Gleit leads the team dedicated to finding social good opportunities for Facebook.

Julie Zhuo kujdeset që Facebooku të duket bukur. Zhuo u bashkua me Facebookun në moshën 22 vjeçare në vitin 2006.

Julie Zhuo makes sure Facebook looks great.

Margaret Gould Stewart kujdeset që reklamat e Facebookut të rrijnë jashtë sa më pak që është e mundshme. Ajo ka punuar në Youtube dhe Google më herët, transmeton lajmi.net

Margaret Gould Stewart makes sure that ads on Facebook stick out as little as possible.

Ime Archibong punon me bizneset të gjejë mënyra të reja të integrimit me Facebookun.

Ime Archibong works with businesses to find new ways to integrate with Facebook.

Vijay Shankar kujdeset që të gjitë të mund të lidhen me Facebookun, pamarrëparasysh shpejtësinë e rrjetit të tyre. Ai më herët ka punuar për Apple dhe Qualcomm.

Vijay Shankar makes sure everyone can connect to Facebook, no matter their connection speeds.

Tim Campos është i fokusuar në produktivitetin, eficiencën dhe efektivitetin e kompanisë.

Tim Campos sums up his position best: 'My job is the efficiency of the company.'

Adam Mosseri kontrollon tabelën e të rejave të profilit tuaj. Ai është udhëheqësi i “Neës Feed”, dhe ka kërkuar gjithmonë mënyrat më të mira për ti lidhur njerëzit që nga viti 2008.

Adam Mosseri keeps your News Feed in check

Kelly Maclean, Nikila Srinivasan dhe Chris Struhar po kujdesen që Facebooku është gati të shtrihet në tërë botën.

Kelly MacLean, Nikila Srinivasan, and Chris Struhar are making sure that Facebook is ready to take over the entire world.

Jeffrey Wieland ka themeluar Ekipin e Çasjes në Facebook në vitin 2011 pasi që e kuptoi se programi nuk ishte i punuar mirë për njerëzit me aftësi të kufizuara.

This man makes sure that Facebook isn't forgetting about a segment of its user base.

Qëllimi i tij është që t’ua bëjë të mundshëm përdorimin e Facebookut njerëzve që nuk shohin, që nuk dëgjojnë apo që nuk mund të përdorin tastierë./Lajmi.net