Një numër i madh i vdekjeve në Itali – pothuajse 25 mijë të infektuar rishtas

Italia ka regjistruar 24.991 raste të reja me koronavirus në 24 orët e fundit, dhe 205 njerëz kanë vdekur.

Bota

28/10/2020 18:33

Janë kryer 198,952 teste dhe ka gjithnjë e më shumë pacientë në njësitë e kujdesit intensiv, madje 125 më shumë se dje (1,536).

Rritjet më të mëdha u regjistruan në Lombardi (7,558) dhe Piemonte (2,827). Aktualisht ka më shumë 276,457 raste pozitive aktuale se 275,404 raste të rikuperuara nga fillimi i epidemisë.

Në rajonin e Friuli-Venezia Giulia, ka 406 raste të reja (5,573 teste) dhe katër njerëz kanë vdekur. Që nga fillimi i pandemisë, ka pasur 2,992 raste në Trieste, 3,373 në Udine, 1,767 në Pordenone dhe 926 në Gorizia./kp